Fly on the wall - din fotograf i Stockholm

Vad ska man tänka på

när man bokar en bröllopsfotograf?

Ni gifter er antagligen bara en gång i livet så det är viktigt att det blir som ni vill ha det. Här ger vi tips på vad man ska tänka på när man väljer en bröllopsfotograf och berättar samtidigt hur vi passar in på de olika punkterna.

 1. Tillgänglighet: Börja med att fråga om fotografen kan på det önskade datumet, annars är spelar resten ingen roll.
 2. Vilken typ av fotograf vill ni ha?: Vissa fotografer tar mycket plats. De vill styra och ställa och lägger sig i det mesta som sker under dagen. Vill du ha en sådan fotograf så har du kommit fel.
     Vår filosofi är att vara en fluga på väggen, att dokumentera er dag utan att styra eller störa. Vi kommer att röra oss mycket i lokalen för att få bästa möjliga bilder, men vi är diskreta och undviker att posera och blockera. Vi pratar igenom schema och önskemål i förväg så att vi är väl förberedda och så att allt flyter på så smidigt som möjligt. Sen finns vi på plats för att dokumentera vad som händer och ta de bilder ni vill ha.
 3. Erfarenhet och portfölj: Titta på fotografens tidigare arbete och portfölj för att se om deras stil och kvalitet matchar dina förväntningar. Vi har tagit alla bilderna på den här sajten, och du hittar ett referensalbum här.
 4. Stil och estetik: Var noga med att välja en bröllopsfotograf vars stil passar din egen. Det kan vara dokumentär, konstnärlig, traditionell eller något annat. Kommunicera tydligt med fotografen om vilken stil du önskar för dina bröllopsbilder.
     Vi har en dokumentär stil och en naturlig look där vi undviker poserade bilder. Vid porträttfotografering får ni enkla instruktioner som får er att interagera, skratta och känna samtidigt som ni är er själva och kan röra er fritt. Vi fotar vanligtvis i färg, men kan fota i svartvitt på begäran.
 5. Budget: Bestäm din budget för bröllopsfotografin och leta efter fotografer som ligger inom det prisspannet. Priserna kan variera beroende på fotografens erfarenhet, rykte och tjänster som erbjuds. Se till att du förstår vad som ingår i priset, som antal timmar, antal bilder, fotoredigering och leveransformat. Vi har tydliga och förmånliga priser för bröllopsfoto med möjlighet till rabatt om vi får använda bilderna i vår marknadsföring.
 6. Avbokningsvillkor: Ibland går det inte som man har tänkt sig och bröllopet kan behöva flyttas eller i värsta fall avbokas. Hur ser villkoren ut hos den fotograf ni anlitar? Måste ni betala mycket i förskott?
     Kunden kan avboka en bröllopsfotografering med oss kostnadsfritt fram till 30 dagar innan bröllopet. Vid avbokning mindre än 31 men mer än 7 dagar innan bröllopet har fotografen rätt att fakturera 15% av priset. Vid avbokning mindre än 8 dagar innan bröllopet har fotografen rätt att fakturera 30% av priset. Om bröllopet flyttas till ett annat datum där fotografen kan medverka så utgår ingen avbokningskostnad. Vi tar inte ut någon förskottsbetalning.
 7. Möt fotografen: Det är viktigt att träffa fotografen innan bröllopet för att reda ut frågor och önskemål och lära känna varandra lite innan bröllopsdagen då det brukar vara fullt upp. Du kommer att tillbringa mycket tid med fotografen under din bröllopsdag, så det är viktigt att ha en bra relation och känna dig avslappnad framför kameran.
     Vi tar alltid ett möte med de bröllopspar vi fotograferar några månader innan bröllopet. Mötet kan ske personligen om vi bor nära varandra, eller online.
 8. Recensioner och rekommendationer: Vad säger andra om den fotograf ni vill anlita? Läs recensioner och rekommendationer online för att få en bättre uppfattning om deras arbete och kundnöjdhet. Läs recensioner om oss på Google.
 9. Kontrakt: Se till att ha ett skriftligt kontraktsavtal som tydligt beskriver alla detaljer, inklusive datum, tid, plats, pris, antal timmar, leveranstid för bilder och eventuella extra tjänster som inkluderas. Detta hjälper till att undvika missförstånd eller obehagliga överraskningar senare. Vi har ett enkelt kontrakt där allting framgår tydligt som vi skickar till dig när du vill boka oss.

Om du vet vad du vill och tydligt berättar det för den fotograf du väljer så ökar dina chanser att få precis de bröllopsbilder du vill ha. Alla är olika och det finns ingen fotograf som passar alla, men om du tror att vi passar dig så är vi gärna din bröllopsfotograf. Du kan kontakta oss här för bokning och mer information.